Website optimalisatie zorgt voor meer bezoekers en omzet

Meer bezoekers?

U heeft een prachtige website laten maken voor een internetbureau. Al uw kennissen en zakelijke contacten vinden het een prachtige website, maar u heeft één probleem: u heeft geen bezoekers. Wanneer u zo’n mooie website heeft laten ontwikkelen, wilt u echter wel bezoekers kunnen ontvangen. Onder deze bezoekers kunnen zich namelijk nieuwe klanten bevinden. En nieuwe klanten, die wilt u natuurlijk aantrekken.

Het is dus zaak om meer bezoekers te krijgen. Dan haalt u immers het maximale uit uw website. Maar hoe krijgt u nu meer bezoekers? Dat kan op verschillende manieren. Zo kunt u Google Adwords inschakelen, kunt u op grote websites adverteren, maar kunt u ook uw website (laten) optimaliseren, zodat u hoogstwaarschijnlijk hoger in de zoekresultaten zult verschijnen. Deze laatste optie zullen we even kort bespreken.

Website optimalisatie

Website optimalisatie is, heel simpel, het optimaliseren van uw website voor zowel zoekmachines als uw bezoekers. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat uw website een goede navigatie heeft, dat de content interessant is en dat de bezoekers vinden wat ze zoeken.

Veel mensen verstaan onder website optimalisatie echter het optimaliseren van hun website voor enkel de verschillende zoekmachines. Dit is echter niet de juiste benadering. U kunt uw teksten bijvoorbeeld wel helemaal ‘volproppen’ met zoekwoorden, maar het is ook belangrijk dat deze teksten ervoor zorgen dat uw bezoekers in klanten worden getransformeerd.

Daarom is het belangrijk om, wanneer we weer op de teksten ingaan, teksten te schrijven die zoekmachines duidelijk aangeven waar de website over gaat, maar tegelijkertijd interessant en relevant zijn voor uw bezoekers. Natuurlijk zijn er nog veel meer zaken die belangrijk zijn bij het optimaliseren van uw website. Hierbij kunt u denken aan unieke titels en omschrijven per pagina, goed-opgestelde H1, H2 etc. tags en correcte code.