Hosting

Feilloze hosting nodig? Kies voor een snelle dedicated server

Als u een hosting pakket uit moet gaan kiezen, dan kan een snelle dedicated server in sommige gevallen de beste oplossing zijn. Als u voor een dedicated server kiest – in tegenstelling tot een shared server – dan huurt u een hele server voor uzelf alleen. Hierbij krijgt u dan een bepaald aantal RAM, opslagruimte, bandbreedte en een bepaalde hoeveelheid cores. Maakt u deze keuze goed, dan krijgt u van uw host echt waar voor uw geld, want u profiteert op verschillende manieren van een snelle dedicated server. In andere gevallen kunt u het ook prima met een langzame- of shared server af. 

De kenmerken van een snelle dedicated server?

Voor een snelle dedicated server betaalt u meer dan voor andere hostingpakketten, maar hier krijgt u ook een aantal voordelen voor terug. Zo hangt uw server in een datacenter en deze is voorzien van glasvezelkabels en nood elektriciteit. Theoretisch is het dus niet mogelijk dat uw server ooit uit de lucht gaat (onderhoud en reparaties daargelaten). U deelt uw server niet met andere bedrijven en dat heeft weer als voordeel dat zij u niet in de weg kunnen zitten of uw veiligheid op het spel kunnen zetten. Uw host biedt u allerlei andere diensten aan als u voor een snelle dedicated server kiest, zoals het gebruik van een privé netwerk, een razendsnelle verbinding en een spam filter.

Zijn er ook nadelen?

Er zijn weinig nadelen van dedicated servers op te noemen. Ze zijn aanzienlijk duurder dan shared servers, maar u krijgt daar ook erg veel voor terug. Een ander nadeel is dat shared servers veel efficiënter zijn in het verdelen van de ruimte. Misschien koopt u een dedicated server en is er voldoende plek voor één of meerdere andere kleinere websites. Deze ruimte wordt dan dus niet benut.

Shared- of VPS servers zijn soms voordeliger

Het is lang niet altijd nodig om voor een snelle dedicated server te kiezen. Vooral niet als u een kleine website heeft, zoals een blog of een informatieve site. Genereert u niet dagelijks een inkomen met uw website, dan is een snelle dedicated server eigenlijk weggegooid geld. U kunt dan net zo goed voor een shared- of VPS server kiezen en geld besparen. Vraag uzelf af wat voor u de consequenties zouden zijn als uw server uit zou vallen of als uw website tijdelijk wat trager is. Zijn deze catastrofaal, dan is een snelle dedicated server voor u zeker een goede optie.

Vraag de specialisten om hulp

De huur van een snelle dedicated server kan oplopen tot honderden euro’s per maand. Haalt u hier meer omzet uit, dan is dit de uitgaven meer dan waard. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u teveel betaalt of dat u de verkeerde server uitkiest. Daarom is het altijd verstandig om de specialisten om hulp te vragen en samen met hen te bepalen welke server het beste aan uw wensen voldoet. Zo betaalt u een eerlijke prijs en weet u zeker dat uw server altijd optimaal kan draaien.

Uw applicaties moeiteloos draaien op deze server? Word vandaag nog klant op www.snel.com.