WordPress

WordPress snel installeren met Installatron

WordPress is een Content Management Systeem dat je in 5 minuten kunt installeren. Dat is natuurlijk al heel erg snel voor zo’n geavanceerd stuk software. Echter, je kunt WordPress nóg sneller installeren wanneer je het met “Installatron” installeert.

Installatron Applications Installer is een toevoeging aan DirectAdmin of Plesk (afhankelijk van je hostingpartij). Met Installatron kies je een domeinnaam waarop je WordPress wilt installeren en kun je de taal direct goed instellen (bijvoorbeeld Nederlands). Binnen één minuut is WordPress op dat domein geïnstalleerd.

Waarom Installatron?

Waarom zou je Installatron gebruiken? Ten eerste is het sneller dan een handmatige installatie, en kun je direct kiezen voor een gebruikersnaam die anders is dan “admin” (80% van de WordPress-websites heeft “admin” als beheerder, hackers en bots weten dit ook!).

Daarnaast staat Installatron je ook toe om met één klik backups te maken. Heel handig als je bijvoorbeeld iets wilt testen dat eventueel je website zal laten “crashen”. Met één klik kun je je backup weer terugzetten en staat alles weer zoals het was.

Niet alleen back-ups maken wordt makkelijk met Installatron, je kunt ook je website updaten naar de nieuwste versie van WordPress vanuit Installatron. Tip: Maak wel eerst een backup voordat je een update uitvoert, niet alle thema’s en plugins werken met de nieuwste versie, zeker niet wanneer deze pas net ge-released is.

Andere applicaties

Niet alleen WordPress installeren wordt makkelijk met Installatron, ook andere open source software, zoals Drupal, Joomla en veel andere systemen installeer je met één klik.